Ένα χαρακτηριστικό μηλέικο πιάτο είναι το χοιρινό φούρνου με μηλέικο πελτέ.
ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε κομμάτια
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα φέτες
4 σκελίδες σκόρδο φρέσκο ψιλοκομμένο
200γρ. μηλέικος πελτές
2 ντομάτες μεγάλες τριμμένες στον τρίφτη
200γρ. μέλι
200γρ. ελαιόλαδο
½ φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί κόκκινο
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι μαύρο
2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
1 κιλό πατάτες
3 κουταλιές της σούπας χοιρινή γλύνα (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι κόκκινο (προαιρετικά)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Αφού τοποθετήσετε τα κομμάτια του κρέατος και τις κομμένες πατάτες σε μια λεκάνη θα προσθέσετε κι όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύετε καλά.
- Θα αφήσετε το κρέας να μαριναριστεί στη μαρινάδα για 2-3 ώρες.
- Στη συνέχεια βάζετε όλα τα υλικά σε ταψί και αφού προσθέσετε νερό μέχρι να μισοσκεπαστεί το κρέας θα το ψήσετε για 2,5 ώρες στους 200 βαθμούς.
Καλή Επιτυχία!