Σκορδολάζανα με κόκκινη σάλτσα
ΥΛΙΚΑ
Για τα λαζάνια
1/2 κιλό λαζάνια ή ταλιατέλες
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Για τη σκορδαλιά
3 μέτριες πατάτες
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι ή λεμόνι
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο γάλα
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι
Για την κόκκινη σάλτσα
4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
2 κουταλιές της σούπας λιαστό πελτέ
Αλάτι, πιπέρι, λίγο κανέλα, 2 φύλλα δάφνης και προαιρετικά δυόσμο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
- Πρώτα θα βράσετε τα λαζάνια (ή τις ταλιατέλες) σε μπόλικο αλατισμένο νερό, στο οποίο θα ρίξετε και λίγο ελαιόλαδο για να μη λασπώσουν.
- Για τη σκορδαλιά θα βράσετε τις πατάτες και αφού κρυώσουν θα τις ξεφλουδίσετε και θα τις πολτοποιήσετε μαζί με το σκόρδο.
- Θα βράσετε τον πουρέ μαζί με το λάδι, το γάλα, το ξύδι και το αλατοπίπερο.
- Για τη σάλτσα θα κάψετε λίγο λάδι, όπου θα σοτάρετε τον πελτέ και στη συνέχεια θα προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά και θα τα αφήσετε να βράσουν όλα μαζί.
- Θα σερβίρετε τα λαζάνια και θα τα περιχύσετε με τη σκορδαλιά ενώ από πάνω θα βάλετε την κόκκινη σάλτσα.
- Για εξαιρετική νοστιμιά θα πασπαλίσετε με μηλέικο λαδοτύρι