ΥΛΙΚΑ
Τι θα χρειαστείτε για το άνοιγμα των σπιτικών λαζανιών
- 280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά
- 1/4 γάλα και αλάτι
- Μηλέϊκο Πελτέ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ζυμώνουμε όλα μαζι τα προηγούμενα υλικά μας και ανοίγουμε φύλλο (όχι πολύ λεπτό)
Το πασπαλίζουμε ελαφρώς με αλεύρι και το στρώνουμε σε απορροφητική πετσέτα.
Όταν τραβήξει την υγρασία του το τυλίγουμε ξανά στον πλάστρη μας.
Το χαράζουμε κατά μήκος, ελευθερώνοθμε ξανά τοφύλλο μας και το κόβοθμε σε κάθετες λωρίδες 1,5 εκ περίπου.
Τα αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστούν στην απορροφητική πετσέτα για να στεγνώσουν τελείως.
Σε μπόλικο καυτό νερό με αλάτι ρίχνουμε τα λαζάνια μας για να βράσουν .
Τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με καυτό λάδι.
Ώρα να φτιάξουμε την σάλτσα μας…
Σε καυτό λάδι προσθέτουμε αραιωμένο με νερό τοματοζούμι “Παντελένα”και το αφήνουμε να πήξει.
Προαιρετικά προσθέτουμε ένα κλωνάρι βασιλικό.
Σερβίρουμε τα λαζάνια μας περιχυμένα με την σάλτσα “παντελένα” και με τυρί της αρεσκείας μας
Καλή όρεξη…..