ΥΛΙΚΑ
- Κόκορας
- Ελαιόλαδο
- Κρεμμύδια ξερά
- Άσπρο κρασί
- Ντοματοζούμι…
- Αλάτι πιπέρι και ένα ξυλάκι κανέλα.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βάζουμε τα κομμάτια του κόκκορα να τσιγαριστούν σε καυτό ελαιόλαδο (προαιρετικό το κρεμμύδι) και τα σβήνουμε με άσπρο κρασί.Προσθέτουμε 3 κουταλιές τοματοζούμι “Παντελένα” αραιωμένο με νερό, βάζουμε αλάτι πιπέρι και το ξυλάκι της κανέλας.
Το αφήνουμε να βράσει…..
* Αν ο κόκορας είναι σκληρός ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να βράσει σε σιγανή φωτιά. Μπορεί να πάρει και δύο ώρες άν το κοκκόρι σας είναι σπιτικό.
Συνοδεύουμε τον κόκκορα μας με τηγανιτές πατάτες , πουρέ ή σπυρωτό ρύζι.
Καλή σας όρεξη…..